One Medicine in beweging
Pijn verandert je leven. Chronische pijn verandert je leven voor goed. 

Maar helaas bestaat er nog veel te vaak geen effectieve behandeling tegen aandoeningen als (chronische) rugpijn, artrose of slijtage van gewrichten bij mensen én dieren.  

Dat móet anders! 

De faculteit Diergeneeskunde is (inter)nationaal toonaangevend als het gaat om onderzoek naar aandoeningen van het bewegingsapparaat bij dieren en het ontwikkelen van innovatieve behandelmethoden voor dieren én mensen.

Als het gaat om aandoeningen van het bewegingsapparaat lijken mensen en dieren als honden, katten en paarden veel meer op elkaar dan wij in eerste instantie denken. Daarom willen wij nog meer innovatief onderzoek en nieuwe behandelmethoden mogelijk maken, zodat steeds meer dieren en mensen pijnvrij kunnen bewegen.

Help mee en houd samen met ons One Medicine in beweging

Lees meer Lees minder

3DHIP | Een betere kwaliteit van leven dankzij 3D heupimplantaten

31-01-2024 | 20:47

Dankzij de bijdragen van de partners en donateurs kon de toepassing van op maat gemaakte 3D implantaten bij honden met heupdysplasie worden onderzocht.


De resultaten hebben alle verwachtingen overtroffen waardoor honden met heupdysplasie, zoals Max, nu nog beter geholpen kunnen worden. Door de 3D heupimplantaten kan Max weer ontwikkelen als jonge hond en is zijn welzijn onmiddellijk verbeterd. We willen de partners en donateurs bijzonder bedanken voor de genereuze steun aan dit project. 

 

Ben je eigenaar van een hond die onlangs de diagnose heupdysplasie heeft gekregen? En overweeg je om jouw hond hiervoor te laten behandelen in het Universitair Dierenziekenhuis? Dan kan je hond mogelijk in aanmerking komen voor de nieuwe behandeltechniek met 3D-geprinte implantaten. Daarmee krijgt jouw hond een kans op een betere kwaliteit van leven en lever je tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar deze nieuwe behandeltechniek. Lees hier meer: 3DHIP bij heupdysplasie.

Samen maken we het verschil voor dieren. Doneer aan Vrienden Diergeneeskunde en zorg samen met ons voor een gezondere toekomst voor dieren!

 

Lees meer | Bekijk alle