Meer zorg voor onze dieren


 

Onze dieren, daar hebben we alles voor over! We willen dat het goed met ze gaat, dat ze gezond zijn en blijven. Nu en in de toekomst. 

Wij geloven in het vinden van duurzame oplossingen voor urgente vragen op gebied van diergezondheid en dierenwelzijn. 

Daarom zetten wij ons in voor de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, het enige veterinair academisch instituut in Nederland.

De dierenartsen en onderzoekers zijn één voor één experts in hun vak met toegang tot de beste faciliteiten. Zij zetten zich dagelijks in om het welzijn en de gezondheid van dieren langdurig te verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten zorgen ervoor dat er dieren straks nog beter geholpen kunnen worden - en dat er nieuwe inzichten komen in hoe wij mensen met vergelijkbare aandoeningen kunnen helpen.  

Helaas komen dergelijke projecten vaak niet in aanmerking voor financiering vanuit de reguliere universitaire financieringsbronnen. 

Daarom zet Vrienden Diergeneeskunde zich in om deze projecten alsnog mogelijk te maken. Samen met dierenliefhebbers, dierenartsen, organisaties, bedrijven of vermogensfondsen willen wij ons inzetten voor een betere toekomst voor, en met, onze dieren.